Έτριβαν τα μάτια τους, σήμερα το πρωί, οι οδηγοί που περνούσαν από τη Βασιλίσσης Όλγας. Τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνόμοι είχαν πιάσει δουλιά "καθάριζαν" τη λεωφορειολωρίδα από τα παρκαρισμένα και έκοβαν κλήσεις στους διπλοπαρκαρισμένους.
Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν δύο γερανοί της Τροχαίας, που "σήκωναν" όποιο Ι.Χ. είχε παρκάρει παράνομα!
Καθώς στη Θεσσαλονίκη επικρατεί η πλήρης αναρχία στους δρόμους, το φαινόμενο δεν έμεινε ασχολίαστο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 
Λίγο αργότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα το τι έχει κάνει, από την αρχή του χρόνου, με όσους παρκάρουν παράνομα -κυρίως στις λεωφορειολωρίδες: Σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών βεβαιώθηκαν συνολικά 34.149 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, για τις οποίες έγιναν 770 άρσεις με γερανό.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι "παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς τόσο με τη διενέργεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων όσο και με την έντονη παρουσία τροχονόμων με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών". Όπως, εξάλλου, είχε προειδοποιήσει και η διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης (η οποία παραδέχτηκε ότι δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξη) οι έλεγχοι στους δρόμους θα ενταθούν, κυρίως μετά τον ερχομό στη Θεσσαλονίκη επιπλέον τροχονόμων. 

H φωτογραφία είναι από το αρχείο