Τον προβληματισμό του, για τη μεγάλη αποχή στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» Σπύρος Πέγκας. Χαρακτηρίζει το ποσοστό της αποχής "ηχηρό μήνυμα" και "ήττα της πόλης".
"Δυστυχώς όμως το πιο ηχηρό μήνυμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή που άγγιξε το 70%, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Η απουσία των νέων και των δυναμικών στρωμάτων της κοινωνίας από την εκλογική διαδικασία είναι μια ήττα της πόλης", υπογραμμίζει. 
Υποστηρίζει ότι "μετά τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση της δεκαετίας 2011-2020 έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη των νέων ότι η πολιτική έχει τη δύναμη να φέρει αλλαγή στη ζωή τους. Φιλοδοξία και στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτά τα δυναμικά στρώματα των πολιτών, με τον πολιτικό μας λόγο αλλά και με τις πράξεις μας. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ελπίδα και ενεργό συμμετοχή στα κοινά".
Ο κ. Πέγκας συγχαίρει τη νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και του εύχεται "γόνιμη θητεία" με τη δέσμευση να στηρίζει "κάθε θετική πρωτοβουλία που πηγαίνει την πόλη μπροστά".
Τη διοίκηση Ζέρβα τη χαρακτηρίζει ως "τη χειρότερη δημοτική αρχή από τη μεταπολίτευση και μετά" και προσθέτει ότι "η ανυπαρξία έργου δικαίως τιμωρήθηκε στην κάλπη". 
Για την παράταξή του και τον ίδιο, προσθέτει ότι "θα είμαστε η πιο ισχυρή, ανεξάρτητη και δημιουργική αντιπολιτευτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες στις γειτονιές της πόλης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για μια Θεσσαλονίκη ανοικτή, ανεκτική, πράσινη και βιώσιμη, κοσμοπολίτικη και καινοτόμα".