Κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας τοποθετήθηκαν σε 10 σημεία στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης. Σε πρώτη φάση μεταδίδουν συνεχή εικόνα της κυκλοφορίας στην Τροχαία Θεσσαλονίκης, όμως, όπως προκύπτει, υπάρχει η δυνατότητα αποτύπωσης στιγμιοτύπου της εικόνας κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απεικόνιση παραβάσεων.
Οι κάμερες τοποθετήθηκαν ενόψει των έργων για το FlyOver και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν για να... μείνουν, αφού θα είναι ένα όπλο κατά των παραβατών που, στο συγκεκριμένο δρόμο, δεν είναι και λίγοι.
Να θυμίσουμε ότι η περιφερειακή δεν διαθέτει Λωρίδα Έκτακτων Αναγκών και οι λωρίδες κυκλοφορίας της είναι πιο στενές από ενός εθνικού δρόμου. Για το λόγο αυτό το όριο ταχύτητας είναι στα 90 χιλιόμετρα την ώρα. Όμως, πάρα πολλοί είναι οι οδηγοί που, καθημερινά, παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους και για τους ίδιους, αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς.
Επίσης, καθώς η κατασκευή του δρόμου έγινε πριν δεκαετίες, υπάρχουν προβληματικά σημεία στο οδόστρωμα, που δεν έχει γίνει δυνατό να επιδιορθωθούν, ενώ λόγω της δασικής έκτασης στη μία πλευρά της οδού οι ανισόπεδοι κόμβοι δεν έχουν το σχήμα δύο "οχταριών", που θα επέτρεπε την είσοδο και έξοδο με μεγάλη ταχύτητα. Παρόλα αυτά, σχεδόν κανείς δεν μειώνει ταχύτητα στους κόμβους της περιφερειακής.