Δεν εμπιστεύεται, ούτε το Ζέρβα, ούτε τον Αγγελούδη, για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η παράταξη "Η Πόλη Ανάποδα", που, την πρώτη Κυριακή, αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό που είχε στις προηγούμενες εκλογές (οι οποίες, μάλιστα, είχαν διεξαχθεί με απλή αναλογική).
Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της "Πόλης Ανάποδα", ξεκαθαρίζουν πως, αν τους εμπιστεύονταν, είτε τον έναν είτε τον άλλον, θα το έκαναν από την πρώτη Κυριακή.
«Ως σχήμα δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία από τις δύο παρατάξεις στον β’ γύρο. Άλλωστε, εμείς δεν μετέχουμε στις εκλογές για να πιάσουμε θέσεις: αν συμφωνούσαμε κι εμπιστευόμασταν οποιαδήποτε άλλη παράταξη, θα τη στηρίζαμε ήδη από τον α΄ γύρο», υπογραμμίζουν.
Κάνουν, δε, μια σύντομη ανάλυση το αποτελέσματος που αφορά την παράταξη:
«Οι εκλογές της 8ης Οκτώβρη ήταν για εμάς ένα σημαντικό θετικό βήμα», τονίζει μεταξύ άλλων η «Πόλη Ανάποδα» σχολιάζοντας τις εκλογές της Κυριακής. «Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι συγκυριακό, ούτε αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας. Έρχεται να επιβεβαιώσει την παρουσία μας στις γειτονιές της πόλης, τη στάση μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, τη σχέση με τις αγωνιζόμενες πρωτοβουλίες κατοίκων, το ριζοσπαστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, τις συγκεκριμένες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Κι έρχεται επίσης να ολοκληρώσει μια προεκλογική καμπάνια, στην οποία συμμετείχαν με χαρά και πάθος εκατοντάδες παλιά και νέα μέλη του σχήματος, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην εσωτερική μας ζωή», αναφέρεται μεταξύ άλλων.