Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκεται ο 69χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία της 42χρονης κόρης του στο σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης, η οποία έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κινούνταν με ηλεκτρικό αμαξίδιο.
Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα -χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του-, καθώς μετά το έγκλημα προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ψαροτούφεκο.
Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του θα αποφασιστεί αν θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ή θα ληφθεί η απολογία του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
Ο 69χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν άντεχε να βλέπει άλλο την 42χρονη κόρη του να ταλαιπωρείται από την ασθένεια. Γείτονες, πάντως, υποστηρίζουν ότι η 42χρονη δεν είχε εκφράσει παράπονα, ενώ επισημαίνουν ότι στο σπίτι βρισκόταν σε μόνιμη βάση οικιακή βοηθός, ενώ κάποιες μέρες της εβδομάδας βοηθούσαν τόσο ο πατέρας της, όσο και ο αδελφός της.
Την 42χρονη εντόπισε νεκρή μέσα στο σπίτι της ο αδελφός της. Σύμφωνα με την νεκροψία, ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία.