Χημικοί του Γενικού Χημείου του κράτους και ειδικοί εμπειρογνώμονες του δημοσίου πραγματοποίησαν, σήμερα, δειγματοληψία από τα βαγόνια των δύο κατεστραμμένων αμαξοστοιχιών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Σύμφωνα με τις αρχές, η έρευνα γίνεται με εντολή εισαγγελέα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη εύφλεκτης χημικής ουσίας, ώστε να δοθούν απαντήσεις για το μέγεθος και το είδος της έκρηξης που ακολούθησε την μοιραία σύγκρουση.
Στο μεταξύ, το πρωί, με σκαπτικό μηχάνημα, ξηλώθηκε το μπετό από το σημείο που είχε στρωθεί με τσιμέντο, για να στηριχθούν οι ογκώδεις γερανοί που χρειάστηκε να απομακρύνουν τα κατεστραμμένα βαγόνια. Ελήφθη δείγμα του εδάφους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη χημικών ουσιών. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, η περιοχή θα "σαρωθεί" από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που ανιχνεύουν με την όσφρησή τους τέτοιου είδους ουσίες, αλλά και εκρηκτικά.
Το μεσημέρι, συγγενείς των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις, τόσο στη διεξαγωγή των ερευνών, όσο και στην απονομή δικαιοσύνης.