Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε σήμερα η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης, των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την έλευση της εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης Αγράφων.
Χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος. Τη λιτανεία ακολούθησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οι μπάντες του Γ΄ Σώματος Στρατού, της Αστυνομίας και του δήμου Θεσσαλονίκης. Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.
Στην Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. 
Στις 6:30 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός και στις 9:30 το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρική ιερά αγρυπνία. 
Αύριο, ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, θα τελεστούν πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο και επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης.