Ρίγη συγκίνησης, από την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, τόσο για τους χιλιάδες που εκμεταλλεύτηκαν μια υπέροχη ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα και έσπευσαν στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και για όσους την παρακολούθησαν από την τηλεόραση, στην απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ.




Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο. Ακολούθως, μετέβη στον χώρο της παρέλασης. 
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας(εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό), ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης (εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗ Δημήτρης Νατσιός, ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Σπαρτιατών Β. Στίγκας κι ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμ. Φράγκος, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόματος.. 



Το παρών στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν ακόμη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και πληθώρα προσώπων της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας. 








Η παρέλαση ξεκίνησε με τα πολιτικά τμήματα, σχολεία και συλλόγους, ενώ κυρίαρχο ρόλο είχε το στρατιωτικό κομμάτι. 










Σε άψογο σχηματισμό παρέλασαν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πολλά ακόμη. 







Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης έσχισαν σμήνη μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, F16, ένα ανισνευτικό Εμπραέρ, ένα θρυλικό αναπαλαιωμένο Σπιφτάιρ, σμήνη ελικοπτέρων Συνούκ, Χιούι, και Απάτσι, αλλά και ελικόπτερα του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του Ναυτικού τύπου Σικόρσκι. 
Τις εντυπώσεις έκλεψε φυσικά η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον σμηναγό Χρήστο Πάρη Χαρίτο.