Τους φόβους ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ δεν θα προχωρήσει, είτε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε λόγω χαμηλής ανταπόκρισης οδηγών να εργαστούν στο φορέα, διασκέδασε, σήμερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.
Ο κ. Ξιφαράς έκανε λόγο για δύο σενάρια: «Ευελπιστούμε ότι η πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για άμεση πρόσληψη 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ θα βρει ανταπόκριση. Επειδή όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό, έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή δύο εναλλακτικές λύσεις που υποστηρίζουν την ενίσχυση των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από την συνεργασία των ΚΤΕΛ με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Ενότητας Θεσσαλονίκης, πολύ πρόσφατα επεκτείναμε κατά 70 δρομολόγια το συγκοινωνιακό έργο της πόλης, ενώ εξετάζουμε περαιτέρω αύξηση, αν αυτή απαιτηθεί. Ταυτόχρονα, κατόπιν διαβούλευσης και συμφωνίας με τους εργαζόμενους, επαναπροσδιορίζουμε τα βαρδιολόγια και τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΘ, με στόχο την αύξηση του μεταφορικού έργου με τον ίδιο αριθμό προσωπικού«, τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο λύσεις, είτε η μετακίνηση προσωπικού του Οργανισμού στις απαιτούμενες θέσεις οδηγών, είτε η παραχώρηση επιπλέον γραμμών στα ΚΤΕΛ, ήδη προωθούνται, όμως θεωρείται πρωτεύον να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά θέματα και να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης προσωπικού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν, τελικά, τις προσδοκίες.
Ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε και στη μεγάλη -όπως τη χαρακτήρισε- επιτυχία που είχε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» αλλά και στο επικείμενο ταξίδι του στην Κίνα για την επιθεώρηση του πρώτου νέου ηλεκτρικού λεωφορείου από τα 250 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο.
Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών παραδέχτηκε ότι «πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά σε αυτό τον τομέα». Ωστόσο δηλώνει πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπαίνουν πλέον στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και εξηγεί πως θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες. Ένα κομμάτι από αυτήν την ψηφιοποίηση είναι και οι ανέπαφες πληρωμές κομίστρου στην Γραμμή Express του Αεροδρομίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη θεσμοθέτηση του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας και στην επικείμενη αναθεώρηση του ΚΟΚ, αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. «Στόχος μας είναι με την εφαρμογή του να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα κατά 50%, ως το 2030» δήλωσε.
Τέλος, στήριξε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Φορέα Μεταφορών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.