Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος*

Η Θράκη δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια. Όσο κι αν επιμένουν οι κάτοικοι, που ολοένα λιγοστεύουν, φαίνεται ότι δεν ¨ιδρώνει το αφτί" των πολιτικών είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μια απλή ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών, δίνει μια εικόνα της συμπεριφοράς των ψηφοφόρων, χριστιανών και μουσουλμάνων.
Ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, που έχασε τελικά τις εκλογές, πλειοψήφησε μόνον στις περιφερειακές ενότητες της Ξάνθης, με ποσοστό 52% και της Ροδόπης με ποσοστό 60%.
 Στις υπόλοιπες, Έβρου, Καβάλας και Δράμας έχασε με μεγάλη διαφορά από τον Χρ. Τοψίδη, που ήταν ανεξάρτητος, αν και προέρχεται κι αυτός από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 
Υπενθυμίζεται, ότι στις εκλογές του 2019, ο κ. Μέτιος είχε επικρατήσει με ποσοστό 50,77% έναντι 49,23 που είχε συγκεντρώσει ο προχθεσινός νικητής των εκλογών.
Υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου και πολιτικές αναλύσεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο απερχόμενος περιφερειάρχης υποστηρίχθηκε από δυνάμεις που έχουν σχέση με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.
Είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος.
Ακόμη και σε μια εκλογική μάχη, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
ΥΓ1: Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν ο κύριος συνομιλητής με τη Χαμάς, για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων. Τώρα, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο Ερντογάν.
ΥΓ2: Πέντε μήνες είναι στη φυλακή ο Φρέντυ Μπελέρης. Χθες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να ορκιστεί - έστω και προφυλακισμένος- ως δήμαρχος Χειμάρρας. Τα περί άμεσης απελευθέρωσης ας περιμένουν...



*Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος