Σεισμική δόνηση μετρίου μεγέθους σημειώθηκε, πριν από λίγο, στην Εύβοια.
Η δόνηση είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αρχική μέτρηση) και καταγράφηκε από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στις 8:26 π.μ.. Λίγο αργότερα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας το μέγεθος επαναπροσδιορίστηκε στα 5 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 12 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Μαντούδι και 79 χιλιομέτρων βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη ακτίνα, από την Αθήνα ως τη Θεσσαλία. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ειδικά από τη Χαλκίδα, αλλά και από πόλεις όπως η Λιβαδιά, η περιοχή της Βαρυμπόμπης, από τα Άνω Λιόσια και τη Νέα Ερυθραία Αττικής, ακόμη και από το Βόλο.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας Φάνης Σπανός στον Σκάι, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις περιοχές του επικέντρου, όπως τα χωριά Φίλι και Προκόπι, αλλά σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε τμήματα επαρχιακών οδών.
Ακολούθησαν τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί μεγέθους από 2,3 ως 3,8 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η περιοχή δίνει σεισμούς αυτού του μεγέθους, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις μεγαλύτερων σεισμών. Όπως είπε, η σεισμική ακολουθία παρακολουθείται. "Η ιστορία της περιοχής δείχνει ότι θα ακολουθήσουν μετασεισμοί μικρού μεγέθους", πρόσθεσε.