Στις εργασίες της δεύτερης μέρας του διήμερου Thessaloniki Summit, που διοργανώνει για 7η φορά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πήρε μέρος, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.
Σημείωσε ότι ανοίγει ένας νέος πολιτικός κύκλος και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής και γόνιμης αντιπολίτευσης που θα οικοδομήσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Έθεσε ως κύριο ζητούμενο την ανθεκτικότητα της χώρας και την επαύξηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Σχολιάζοντας τα εργασιακά θέματα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της κλιμάκωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ για την κατάσταση στη Γάζα επεσήμανε ότι το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, προτείνοντας η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχουν μια κοινή στάση.
Μιλώντας για την Θεσσαλονίκη, ως βουλευτής Α’ Περιφέρειας ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε στο έργο του FlyOver κάνοντας λόγο για «περιπέτεια». «Το 2012 ένα ολιστικό σχέδιο περιελάμβανε ένα έργο πριν το FlyOver τον εξωτερικό δακτύλιο. Η ΝΔ το 2019 δεν ασχολήθηκε. Το έργο έχει ξεκινήσει και η περιπέτεια είναι μπροστά. Θα είναι ένα ακριβό μάθημα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης» τόνισε, ενώ εστίασε και στα προβλήματα στις δομές υγείας της πόλης, για τις οποίες μάλιστα πρόσφατα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.