«Κανένας από τους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωναν κανονικά το εισόδημά τους δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Δεν μπαίνει κανένας νέος φόρος. Δεν στοχεύονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά η φοροδιαφυγή. Ας αφήσει, λοιπόν, η Αντιπολίτευση την υποκρισία, το λαϊκισμό και τις ξύλινες κουβέντες και ας συνεισφέρει στον περιορισμό ενός προβλήματος που αδικεί τους πολλούς, ιδίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους», τονίζει αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Μανιφέστο» και την δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη.
Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2024 ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, καθώς προβλέπει σημαντική αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, αλλά και παρεμβάσεις 2,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του  εισοδήματος των πολιτών»
Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα για μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και με έκτακτη ενίσχυση σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, θεσπίζει παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των τιμών και εντείνει τους ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας».
Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο Σταύρος Καλαφάτης επισημαίνει ότι «επιδιώκουμε την εδραίωση της ηρεμίας και τη σύνταξη συνυποσχετικού για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών -ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας- στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Παρ΄όλα αυτά, τίποτα δεν μπορούμε να προεξοφλούμε. Ο διάλογος και το ταγκό εξαρτώνται πάντα και από τους δύο. Είμαστε ειλικρινείς, αλλά δεν είμαστε αφελείς».