Την ανάγκη θέσπισης περιοδικής ιατρικής εξέτασης των αστυνομικών όλων των βαθμίδων φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό μετά τον αιφνίδιο θάνατο τριών συναδέλφων τους μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και επισημαίνουν το εργασιακό στρες το οποίο υφίστανται, τις δυσμενείς συνθήκες υπο τις οποίες λειτουργούν και οι οποίες δρουν επιβαρυντικά για την υγεία τους.

Επειδή η πρόληψη είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων και καθώς δεν έχει θεσμοθετηθεί η διενέργεια δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για τους αστυνομικούς σε αντίθεση με άλλες επαγγελματικές ομάδες ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Είναι διατεθειμένοι να προβούν στη θέσπιση περιοδικής ιατρικής εξέτασης των αστυνομικών όλων των βαθμίδων με ετήσιες, δωρεάν, προληπτικές, ιατρικές εξετάσεις στα πρότυπα των εξετάσεων που πραγματοποιούνται και για τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού; 

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζεται: "Οι εν λόγω υγειονομικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιούνται από τους υπηρεσιακούς ιατρούς στις Διευθύνσεις που υπάρχουν οι ανάλογες ειδικότητες. Επίσης, μπορούν να πραγματοποιούνται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υπηρεσιακοί ιατροί ή στρατιωτικά νοσοκομεία ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω του φόρτου εργασίας οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιούνται σε δημόσια νοσοκομεία ή κέντρα υγείας. Σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει ουδεμία από τις παραπάνω ιατρικές δομές, οι εξετάσεις δύναται να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια με την εκάστοτε διεύθυνση να καλύπτει το κόστος των εξετάσεων μέσω δαπάνης".

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται το γεγονός ότι σε χρονικό διάστημα 15 ημερών, είχαμε την τραγική απώλεια τριών αστυνομικών από αιφνίδιο θάνατο.