Ο Περαστικός έμαθε ότι η  Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης έκανε ένα συμβολικό δώρο στον Στέλιο Αγγελούδη, που αναλαμβάνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης από 1 Ιανουαρίου 2024. Το δώρο, λέει, ήταν συμβολικό, καθώς ο κ. Αγγελούδης έθεσε προτεραιότητα της διοίκησής του, το να καθαρίσει η πόλη και, γι αυτό, θα αναλάβει συμβολικά την αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Ας του θυμίσει, λοιπόν, ότι δεν είναι και τόσο πρωτότυπο αυτό: Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, όταν πρωτοανέλαβαν τα καθήκοντά τους, έκαναν το ίδιο - ανέλαβαν συμβολικά την αντιδημαρχία Καθαριότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν οι Θεσσαλονικείς να δουν την πόλη καθαρή από τότε που αντιδήμαρχος Καθαριότητας ήταν ο Δημητρίου και δήμαρχος ο Παπαγεωργόπουλος. Άντε και ο Καζαντζίδης. Αλλά και πάλι δήμαρχος ο Παπαγεωργόπουλος ήταν...

(Παρένθεση: Με σήμα τη σκούπα, ένας τόλμησε να διεκδικήσει δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτοί που πρόλαβαν το Προπό με 12 αγώνες, θυμούνται σε ποιον αναφέρεται ο Περαστικός).

Μια και ο λόγος για τον Στέλιο Αγγελούδη: Διαβάζει ο Περαστικός ότι καθυστερεί η ανακοίνωση των αντιδημάρχων του, παρά το ότι τις θέσεις θα καταλάβουν οι πρωτεύσαντες σε σταυρούς δημοτικοί σύμβουλοι. Και δεν καταλαβαίνει την καθυστέρηση. Ήδη, τα σάιτ έχουν στέψει τους νικητές: Πολιτικής Προστασίας ο πρώτος σε σταυρούς μετεωρολόγος Αρναούτογλου, πολιτισμού ο δεύτερος σε σταυρούς Γάκης κι ακολουθούν και οι υπόλοιποι με Τσαπακίδη ως ε.α. να αναλαμβάνει τη Δημοτική Αστυνομία, τον Σπύρο Βούγια να γίνεται πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.λπ.
Ας βγει μια ανακοίνωση να τελειώνουμε...

Παρακολουθεί και τη διαμάχη Αγγελούδη - Ζέρβα, μέσω ανακοινώσεων. Και αντιλαμβάνεται αυτό που είπε ο Δημοσθένης στους Φιλιππικούς: "Δει, δη, χρημάτων..." Δεν αντιλαμβάνεται, όμως, από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, αν όχι από ευρωπαϊκά προγράμματα και από τον κρατικό κορβανά... Και για να έρθουν αυτά τα χρήματα σημαίνει ότι πρέπει να κατατεθούν ώριμες μελέτες έργων. Με απλά λόγια, όλα θα φτιάξουν στη δεύτερη θητεία... Ή θα ακολουθηθούν οι μελέτες της... προηγούμενης διοίκησης, ποιώντας την ανάγκη (να κόψουμε καμιά κορδέλα) φιλοτιμία...

Και να κλείσουμε με το... FlyOver. Ο Περαστικός άκουσε τις ενστάσεις των επιχειρηματιών της εστίασης, που ζητούν να μη γράφονται τα οχήματα που παρκάρουν σε κεντρικές οδούς τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα. Να συνεχιστεί, δηλαδή, η άκρατη παρανομία που έφερε τη Θεσσαλονίκη στην κατάσταση που βρίσκεται.
Γράφτηκε, μάλιστα, πως η καραγκαγκάν παρανομία είναι... εθιμικό δίκαιο!
Να κάνει, λοιπόν, μια πρόταση: Ας καταργηθούν και οι λιθόστρωτοι δρόμοι της περιοχής όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα του είδους, αλλά και οι πεζόδρομοι. Να παρκάρουν οι έχοντες Ι.Χ. που βγήκαν να διασκεδάσουν, να πιουν και μετά να οδηγήσουν προς το σπίτι τους, ακριβώς έξω από τα καταστήματα. Για να βρίσκουν εύκολα μετά τα οχήματά τους ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Τι είπατε; Είναι παράνομο; Ελάτε τώρα...

Γράφει ο Περαστικός