Στα... χαρακώματα, ο ένας αντίπαλος του άλλου, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για τα δρομολόγια του δήμου Λαγκαδά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 3/11 το πρωί, η περιοχή του Λαγκαδά θα έμενε χωρίς συγκοινωνία από τη Δευτέρα καθώς, όπως ανέφερε, θα έκοβε τα δρομολόγια γιατί ο ΟΑΣΘ δεν καταβάλει στην εταιρία το τίμημα που συμφωνήθηκε για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου..
Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως «εξ αιτίας της προδήλως παράνομης αυτής στάσης του ΟΑΣΘ, ως εταιρεία δεν διαθέτουμε πλέον οικονομικούς πόρους για να παραγγείλουμε ή να προμηθευτούμε καύσιμα, να καταβάλλουμε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. για την εκτέλεση της συμφωνηθείσας μεταξύ μας σύμβασης εκτέλεσης συγκοινωνίας. Κινδυνεύουμε, κατά συνέπεια, ως εταιρεία και ως φυσικά πρόσωπα, μάλιστα, να διωχθούμε ποινικά για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για τους λόγους αυτούς, αναγκαστικά, και παρά τη θέλησή μας, τα λεωφορεία μας θα ακινητοποιηθούν, από τη Δευτέρα 6/11/2023».
Ταυτόχρονα η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. σκόπευε να προχωρήσει σε επίσχεση μέχρι την πλήρη, ολοσχερή και απόλυτη εξόφληση όλων των οφειλόμενων.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε ότι εν τέλει τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά καθώς η εταιρεία είχε διαβεβαιώσεις πως μέχρι το μεσημέρι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα, ύψους 500.000 ευρώ.
«Μετά την γνωστοποίηση της κινητοποίησης που αποφασίσαμε, είχα επικοινωνία με τον υπεύθυνο από το λογιστήριο του ΟΑΣΘ, αλλά και με εκπρόσωπο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», τόνισε ο κ. Τσόλης, εκφράζοντας την ευχή του να μην αθετηθούν οι υποσχέσεις που έλαβε.
Το απογευματάκι, ήταν η σειρά του ΟΑΣΘ να εκδώσει ανακοίνωση. Με αυτήν καλούσε την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. «να εγκαταλείψει τις εκβιαστικές πρακτικές, να δείξει σοβαρότητα και να συνεχίσει να υλοποιεί το συγκοινωνιακό έργο στις τέσσερις τοπικές – τροφοδοτικές γραμμές προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, τις οποίες εκτελεί βάσει προγραμματικής σύμβασης του 2010».
Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφερόταν ότι ο Οργανισμός «τηρεί στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από την εν λόγω σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αδιαφορεί και δεν τηρεί τις δικές της συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στον ΟΑΣΘ, έχοντας συσσωρευμένες οφειλές από τον Μάιο του 2019»...