Μπορεί να μην είναι κι έτσι. Όμως, σε όποιον είναι έξω από τα πράγματα, το ότι με το που βγαίνει κάποια εσωτερική διαταγή από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη αυτή γίνεται φέιγ βολάν και αιτία ανακοίνωσης των συνδικαλιστών της Αστυνομίας στην πόλη, αυτό δείχνει.
Ξαναλέμε: Μπορεί να μην υπάρχει καμία κόντρα. Όμως, στο τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν αφήνει να πέσει κάτω ούτε βελόνι.
Βγάζει η ηγεσία της ΕΛΑΣ διαταγή για αύξηση της φύλαξης στα γήπεδα; Άμεση απάντηση με ανακοίνωση των συνδικαλιστών ότι... δεν είναι δική τους δουλειά να προστατεύουν τους χιλιάδες φιλάθλους. 
Βγάζει η ηγεσία της ΕΛΑΣ εσωτερικό έγγραφο για την εικόνα αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης που εγκαλεί τους... διοικητές τους; Άμεση απάντηση με ανακοίνωση των συνδικαλιστών ότι εδώ βαρκούλες χάνονται, καράβια αρμενίζουν.
Τώρα μάθαμε από την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ότι εκδόθηκε εσωτερική διαταγή για να είναι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο, ευπρεπώς ενδεδυμένοι, με στολή κι όχι τις φόρμες αγγαρείας. Πώς το μάθαμε; Μα από την... αντίδραση των συνδικαλιστών, που μιλάνε για γόβες και σκαρπίνι.
Θέματα που πρέπει να λύνονται με εσωτερικές συναντήσεις γίνονται θέματα σε σάιτ και ταμπλόιντ. Αν, λοιπόν, αυτό δεν είναι κόντρα, τότε τι είναι;
Ο Περαστικός ζητάει προκαταβολικά συγνώμη αν κάνει λάθος κι αν ο καταιγισμός ανακοινώσεων από τους Θεσσαλονικείς συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ είναι εντός των συνδικαλιστικών καθηκόντων τους. Τους ενημερώνει, όμως, ως λίγο παραπάνω από εκείνους ειδικός στην επικοινωνία, ότι ο δέκτης των ανακοινώσεων άλλα αντιλαμβάνεται. 
Ας λύσουν, λοιπόν, το αν θα φοράνε σκαρπίνια και γόβες κι αν θα είναι κουμπωμένοι ή ακομβίωτοι με μια συνάντηση με τους επικεφαλής τους κι ας σταματήσουν την τροφοδοσία των μέσων ενημέρωσης με ανακοινώσεις περί όνου σκιάς. Κι ας πάρουν και καμία θέση για την εκπαίδευση των συναδέλφων τους, για να σταματήσουν οι εμφανίσεις τύπου πιστολέρο σε δρόμους και σοκάκια.

Γράφει ο Περαστικός

ΥΓ. Είπα να μην γράψω κάτι για το FlyOver, αλλά δεν τον αφήνουν τον Περαστικό να αγιάσει... Να περάσει και να φύγει, βρε αδερφέ... Βροχή τα δημοσιεύματα για την... αναγκαιότητα του έργου. Και οι δηλώσεις. Θα μου πείτε "και τι έγινε"; Έγινε και παραέγινε. Το FlyOver ανακοινώθηκε πριν τρία χρόνια, μπήκε στα περίφημα 30+ έργα στην πρώτη τετραετία Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει ως ΣΔΙΤ κι ως τότε, όλοι οι "φορείς και συλλογικότητες" ποιούσαν την νήσσαν. Και ξάφνου, ανακάλυψαν ότι το έργο δεν θα προσφέρει. 
Θα μπορούσαν να είχαν κάνει τις ενέργειές τους εδώ και τρία (τουλάχιστον) χρόνια, λοιπόν. Όμως αποδείχτηκαν κάπως σαν τους κυβερνώντες, που δεν πιστεύουν ότι θα γίνει ποτέ έργο στη Θεσσαλονίκη...
Όσο γι αυτούς που δεν θέλουν FlyOver επειδή θα καταστραφούν περίπου 85 στρέμματα δάσους, αλλά προωθούν την ιδέα της εξωτερικής περιφερειακής, ή του εξωτερικού δακτυλίου, που θα ανεβάσει τα κατεστραμμένα στρέμματα σε δεκάδες χιλιάδες, ο Περαστικός δεν έχει να πει κάτι, παρά μόνον ότι η μανία της αντιπολίτευσης οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.