Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση.
Αυτό, όμως, δεν αποτελεί είδηση. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε την τέταρτη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκαν οι ομάδες Κουβέλη, Λαφαζάνη και η Ζ. Κωνσταντοπούλου την περίοδο 2010-2015. Η νέα διάσπαση πραγματοποιήθηκε με την αποχώρηση 46 μελών της “Ομπρέλας” κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής θα ενημερώσουν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι και οι δύο εκλεγμένοι. Από τα υπόλοιπα μέλη της "Ομπρέλας" δεν υπάρχουν άλλοι εκλεγμένοι. Η “Ομπρέλα” αναμένεται να δημιουργήσει πολιτική κίνηση-φόρουμ διαλόγου με σκοπό τη συγκρότηση κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές.
Να παραδώσουν τις έδρες τους καλεί τους βουλευτές Τσακαλώτο και Πέρκα και τον ευρωβουλευτή Κούλογλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Οι ίδιοι αρνούνται και η ένταση κλιμακώνεται.
Τελειώσαμε εκεί; Όχι. Προς αποχώρηση και ο Γ. Δραγασάκης: “Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά”, δηλώνει.
Και δεν είναι το μόνο πρόβλημα:  Η Έφη Αχτσιόγλου, που είχε διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη κι έχασε πανηγυρικά, διέψευσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Στ. Κασσελάκη πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε την ώρα που την κάλεσε και στη συνέχεια εκείνη επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κλήση από... άγνωστο αριθμό.
Η ομάδα Αχτσιόγλου μένει μέχρι νεωτέρας στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας με κείμενο της σφοδρή επίθεση στην ηγεσία Κασσελάκη τον οποίο καταγγέλλει ακόμη και για πρακτικές alt right. Το ίδιο και η ομάδα Τεμπονέρα.
Μετά την αποχώρηση Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα εσωκομματικού δημοψηφίσματος όπως ζητούσε ο Στ. Κασσελάκης προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.
Σήμερα το πρωί, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Σκάι, επανέλαβε ότι, κακώς κατά τη γνώμη του, δεν δόθηκε πίστωση χρόνου στον Κασσελάκη, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί, ώστε το πολιτικό του κεφάλαιο και η παρακαταθήκη του να μην μπει σε εφήμερες συγκρούσεις, ώστε να παίξει το ρόλο της συνοχής και επανασυγκόλλησης.  Όταν ρωτήθηκε για επιστροφή του στο νέο κόμμα, πρόσθεσε: "Μακάρι να γίνει"...

Κασσελάκης: Τα όργανα του κόμματος απέδειξαν ότι δουλεύουν

Σήμερα, πρωί - πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έκανε παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος "Στο Κόκκινο". «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», επεσήμανε στους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι τα όργανα του κόμματος απέδειξαν ότι δουλεύουν. «Θα τηρήσω το καταστατικό πλήρως και θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο που θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία» υπογράμμισε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά». 
«Θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύουμε ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να μπορέσουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 12:30.
Στο μεταξύ, επιβεβαιώνοντας την παροιμία "στην αναμπυομπούλα ο λύκος χαίρεται" στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι δεύτερο κόμμα. Αποφεύγουν εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.