«Το μετρό, όπως έχουμε διαβεβαιώσει πολλές φορές τόσο ο ίδιος, από τον Ιούνιο που ανέλαβα αυτή τη θέση, όσο και ο υπουργός ο κ. Σταϊκούρας, κυρίως όμως, ο πρωθυπουργός, που παρακολουθεί το έργο εκ του σύνεγγυς, και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Οι εικασίες για περαιτέρω καθυστέρηση δεν ευσταθούν». στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.
Για τη δυσπιστία σχετικά με το έργο, τονίζει πως την κατανοεί: «Πώς όμως να βγάλεις τη δυσπιστία από το μυαλό των Θεσσαλονικέων, και όχι μόνο, μετά από τέτοια ταλαιπωρία, όταν μάλιστα η όλη υπόθεση έχει καταγραφεί σαν ανέκδοτο; Με στεναχωρεί αυτό ως Θεσσαλονικιό και ως άνθρωπο με εμπλοκή στο έργο, αλλά το κατανοώ», λέει.
Ο υφυπουργός Υποδομών, σε ερώτηση για το FlyOver, υπογραμμίζει: «Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα και το Flyover είναι ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει στη διαχείρισή του. Αποσκοπεί στην αναβάθμιση της υπάρχουσας περιφερειακής οδού μέσω της αύξησης της κυκλοφοριακής ικανότητάς της στο διπλάσιο, στην θεαματική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της οδού και στην ενοποίηση της πόλης με τον πνεύμονα του Κέδρινου Λόφου. Έτσι, με την ολοκλήρωσή του θα επιτευχθεί ο διπλασιασμός των αυτοκινήτων εξυπηρέτησης ανά ώρα, στα 10.000 ανά κατεύθυνση, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος και η ηχορύπανση, θα εξασφαλίσουμε την γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση προς ΠΑΘΕ, Εγνατία Οδό, Αεροδρόμιο Μακεδονία και Χαλκιδική, θα μειώσουμε τον χρόνο μετακίνησης στο εσωτερικό της Θεσσαλονίκης, θα μειώσουμε τα ατυχήματα και τέλος, θα μειώσουμε και το λειτουργικό κόστος».
Μάλιστα, τοποθετεί το έργο ως τέταρτο στη σειρά προτεραιοτήτων της κυβέρνησης (κατά σειρά Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Ε65 και συγκεκριμένα τα τμήματα Λαμία - Ξυνιάδα και Τρίκαλα - Καλαμπάκα, που αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του χρόνου, ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος, που τον χαρακτηρίζει τον πιο επικίνδυνο ίσως και πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας, το Flyover και την Αμβρακία Οδό(το τμήμα Άκτιο - Αμβρακία) το οποίο θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός σε λίγες εβδομάδες).
Για το θέμα με τη στάση του μετρό της Αθήνας στα Εξάρχεια ξεκαθαρίζει: «Το έργο του Μετρό θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί» και προσθέτει: «Το φλερτ του κυρίου Δούκα με τους αντιδρώντες ήταν εμφανέστατο. Ωστόσο εκτός από πολιτικός, είναι και μηχανικός. Νομίζω ότι καταλαβαίνει».
Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία ο κ. Ταχιάος αναφέρει: «τρέχουμε με χίλια. Και παρόλα αυτά, ο χρόνος δεν επαρκεί».
Τέλος για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο ο υφυπουργός αναφέρει ότι «ακόμη και το τέλος του 2024 φαντάζει αρκετά νωρίς».Το μετρό, όπως έχουμε διαβεβαιώσει πολλές φορές τόσο ο ίδιος, από τον Ιούνιο που ανέλαβα αυτή τη θέση, όσο και ο υπουργός ο κ. Σταϊκούρας, κυρίως όμως, ο πρωθυπουργός, που παρακολουθεί το έργο εκ του σύνεγγυς, και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Οι εικασίες για περαιτέρω καθυστέρηση δεν ευσταθούν.