Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στο διαδίκτυο το κτίριο της βραβευμένης Θεσσαλονικιώτικης εταιρείας Πληροφορικής, «MLS Πληροφορική». 
Το κτίριο της MLS, βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης. Το βγάζει σε πλειστηριασμό ως επισπεύδουσα η PROCREDIT Bank(βουλγαρική θυγατρική του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού ProCredit Holding AG & Co.), με τιμή εκκίνησης τα 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν εγγεγραμμένα βάρη που ξεπερνούν τα 7,5 εκατ. ευρώ και τα οποία αφορούν υποχρεώσεις όχι μόνο έναντι της PROCREDIT, μα και άλλων πιστωτών ( σ.σ Παρευξείνια Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, CNL Capital). 
Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης, ολικής επιφάνειας 1.832,82 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 1.410,44 τ.μ.
Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησής, «με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης, πλέον περαιτέρω τόκων και όλων των εξόδων εκτελέσεως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού.
Όσον αφορά τα τρία ομολογιακά δάνεια της εταιρείας, το πρώτο έχει ήδη λήξει χωρίς να αποπληρωθεί, ενώ τα άλλα δύο λήγουν εντός του 2024.
Η εταιρία είχε κατακτήσει το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο του 1999. Το 2006 ο Γιάννης Καματάκης, γιος μεγάλου κάποτε Βορειοελλαδίτη κατασκευαστή, τιμήθηκε από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας με το βραβείο Κούρος για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία. Το 2007 η εταιρία κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνικό Android Smartphone. Το 2013 ήρθε το πρώτο της tablet και ύστερα μια Android «έξυπνη» τηλεόραση. Περί τα τέλη του 2015, η MLS έφτασε να κατέχει μερίδιο 17% στην ελληνική αγορά των υπολογιστών tablet.
Μάλιστα, το 2016, η εταιρία είχε πάρει τα εύσημα από τον νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε δηλώσει: "Μια ελληνική εταιρία, η οποία «μπόρεσε – και μπορεί και σήμερα – να ανταγωνίζεται ευθέως μεγάλους ξένους κολοσσούς, σε προϊόντα και υπηρεσίες, που δεν θα θεωρούσε κανείς ότι η Ελλάδα έχει ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα". Δήλωση στην επίσκεψή του στην 81η ΔΕΘ.
Από εκεί κι έπειτα, όμως, τα οικονομικά της πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ώσπου, το Μάιο του 2020, διαπιστώθηκαν λογιστικές παρατυπίες και η μετοχή της δεν διαπραγματευόταν, πλέον, στο ΧΑΑ. Η διοίκηση της εταιρίας προσπάθησε να βγει επενδυτή, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατόν. 
Αυτήν τη στιγμή στο κτίριο υπάρχουν ενοικιαστές, κυρίως εταιρίες τεχνολογίας.