Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, παίρνουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ζητούν σχολεία και πανεπιστήμια «να μορφώνουν, με ασφαλείς υποδομές και καθηγητές».
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) κι από εκεί ξεκίνησε η πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με διπλό μήνυμα: Εκφράζουν παράλληλα τη στήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό και ζητούν να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.
Τα συνθήματα που επικρατούν: «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, σε λίγο θα πληρώνουμε για να έχουμε θρανία».



Όταν η πορεία πέρασε έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, κάποιοι από τους διαδηλωτές έβαψαν τα χέρια τους κόκκινα, για να συμβολίσουν το αίμα των παιδιών που δολοφονούνται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σήκωσαν πλακάτ με εικόνες από τη Γάζα και άφησαν τα αποτυπώματα των κόκκινων χεριών τους στα ρολά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Πλατεία, όπου στεγάζεται το Αμερικανικό Προξενείο.