Αρχίζουν σήμερα τα έργα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, σε επτά δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 9/11/2023, εργασίες.

Αναλυτικά:

Στην περιφερειακή οδό, στα έργα αναβάθμισής της (δεν είναι τα έργα για το FlyOver), σήμερα πρόκειται να κλείσει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς ανατολικά, σταδιακά, από το Παπαγεωργίου μέχρι τα Κωνσταντινοπολίτικα, ενώ η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις δύο αριστερές λωρίδες. Θα τοποθετούνται νέοι πυλώνες φωτισμού. Πλέον το όριο ταχύτητας στον Περιφερειακό θα ανέρχεται στα 60 km/h, ενώ είδη έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες σημάνσεις.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο σημείο από τον ανισόπεδο κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Τριλόφου και επί της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών-Κύκλωμα Κασσάνδρας, στη Χ.Θ. 0+500 σε μήκος περίπου 100 μ. και στη Χ.Θ. 5+900 (Ι/Κ Ποτίδαιας) σε μήκος περίπου 50 μ.
Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να εκτελεσθούν από τις 7 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και επίσης ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των οδών για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός.

Εργασίες πραγματοποιούνται στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας, από τα ΚΑΑΥ έως τον οικισμό των Νέων Επιβατών και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούνε έως και σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Κατά την εκτέλεση εργασιών η κίνηση των οχημάτων θα διενεργείται με εναλλάξ κυκλοφορία. 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 11η και 12η Επαρχιακή Οδό  θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως εξής:
Από την περιοχή του Lidl έως τη γέφυρα του Μπογδάνα 
σε τμήματα που ξεκινούν ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση για τη Χρυσαυγή έως την πρώτη διασταύρωση για τις Πέντε Βρύσες
σε τμήματα της 12ης επαρχιακής οδού (Όσσα -Νικόπολη -Επαρχιακή Οδό Σερρών)
Οι εργασίες θα διαρκέσουν για άλλη μία βδομάδα και θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών θα είναι στις 7.00 το πρωί.

Στηθαία ασφαλείας τοποθετούνται από χθες, στην 29η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Τριλόφου – όρια Νομού από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έως και σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Οι εργασίες γίνονται στο ύψος της γέφυρας Σχολαρίου (ανάντι της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και σήμερα (10/11). Οι εργασίες πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Η τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας γίνονται στην κεντρική νησίδα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο οδικό τμήμα από το ύψος της γέφυρας του Αξιού έως την είσοδο της Χαλκηδόνας.

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρυσίου-Ταγαράδων-Αγίας Παρασκευής-Σουρωτής-Βασιλικών). Θα κοπεί η βλάστηση, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών έως τον οικισμό των Βασιλικών, με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.