Σε τέσσερα σημεία, στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται, σήμερα, έργα:

Στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου και οι πρόδρομες εργασίες για το FlyOver, με αποκλεισμό, σταδιακά, της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση.

Στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στη γέφυρα Κορδελιού (σ.σ Μυτιληνάκια). πραγματοποιούνται εργασίες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας προς τη Χαλκηδόνα σήμερα, ενώ αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι εργασίες θα εκτελεστούν αντίστοιχα στον κλάδο κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρυσίου- Ταγαράδων- Αγίας Παρασκευής – Σουρωτής- Βασιλικών)  συνεχίζονται εργασίες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κόβεται βλάστηση, καθαρίζονται τα ερείσματα και γίνονται χωματουργικές εργασίες, στο οδικό τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών έως τον οικισμό των Βασιλικών και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας κάθε φορά. Οι εργασίες προγραμματίζεται να διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Αρναίας πραγματοποιούνται εργασίες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόκειται να διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. Κόβεται πράσινο και αυτοφυής βλάστηση επί των ερεισμάτων, δεξιά των οδών, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας, ανά κατεύθυνση και τμηματικά στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:
  • Από τη Χ.Θ. 32+000 – Άγιος Πρόδρομος – Αρναία – Παλαιοχώρι έως τη Χ.Θ.77+900 (συμπεριλαμβανόμενου του ισόπεδου κόμβου Παλαιοχωρίου).
  • Από τη Χ.Θ.0+000 έως τη Χ.Θ. 5+000, στη διασταύρωση με την Ε.Ο. Αρναίας-Παλαιοχωρίου και από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ. 2+954 (Συνδετήρια Οδός Μ. Παναγιά).
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν ααπό τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.