Ο Περαστικός θα τολμήσει σήμερα να κάνει αυτό που κατηγορεί τους άλλους ότι κάνουν: Πρόβλεψη για τα μελλούμενα. 
Μπορεί, λοιπόν, ο πολιτικός χρόνος να μετρά πιο... αργά, όμως (λέω όμως) αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να προχωρήσει συγκεκριμένα έργα στη Θεσσαλονίκη, στις Ευρωεκλογές θα πάρει ένα μήνυμα που θα ΄ναι όλο δικό της. Και το λέει ο Περαστικός, που δεν πιστεύει με τίποτα ότι η ήττα Ζέρβα ήταν πολιτικό μήνυμα προς την κυβερνώσα παράταξη. Γιατί, αν ο ψηφοφόρος ήθελε να στείλε μήνυμα στον Μητσοτάκη, θα το έστελνε στην Περιφέρεια. Κι όχι σε έναν δήμο που κατέβαινε υποψήφιος κάποιος που δεν τον ένοιωσε ποτέ δικό του ο Νεοδημοκράτης.
Στο μεταξύ, στην πόλη βρήκαμε νέο πεδίο διαμάχης: Το FlyOver. Πρεπει να γίνει; Δεν πρέπει να γίνει; Να γίνει κάτι άλλο; Ο καθείς το μακρύ του και το κοντό του.
Μάλιστα, ακούμε απίστευτες θέσεις από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που, αίφνης, ανακάλυψαν την εξωτερική περιφερειακή και τάχθηκαν αναφανδόν με αυτήν τη λύση. Το ότι η εξωτερική περιφερειακή θα ξυρίσει χιλιάδες στρέμματα δάσους στο Σέιχ Σου τώρα το ξεχνάνε. Και το ξεχνάνε επειδή η κυβέρνηση προωθεί το FlyOver.
Γι αυτό το έργο, όμως, είδα και δημοσιεύματα που επαινούσαν κάποιους που... έκαναν παρέμβαση και σώθηκε η πόλη! Ήταν, μάλιστα, τόσοι πολλοί αυτοί (βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι) που ο Περαστικός, πλέον, κοιμάται ήσυχος. Με ξεκλείδωτη την πόρτα.
Και κάτι για το τέλος (ως επιδόρπιο): Το 'γραψα ξανά και θα το ξαναγράψω: Με το να αποποιείται η αστυνομία των ευθυνών της στην ασφάλεια των οπαδών στα γήπεδα, απλά αποποιείται τον ίδιο της το ρόλο. Εκτός κι αν οι φίλαθλοι είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες, που δεν αξίζουν φύλαξης από το επίσημο κράτος, αλλά από σεκιουριτάδες αμφιβόλου προέλευσης. Όσο για την εικόνα που είδε όλη η Ελλάδα από την τηλεόραση στον αγώνα Άρη - ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν επιεικώς απαράδεκτη κι η ενέργεια του αστυνομικού διευθυντή για έλεγχο των επικεφαλής επιβεβλημένη. Μπας και σοβαρευτούν όλοι αυτοί που φοράνε στολή και σταματήσουν να φέρονται -εν ώρα υπηρεσίας- ως μαθητές Λυκείου κατά τη διάρκεια κοπάνας.

Γράφει ο Περαστικός