Χαμός γίνεται με τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, για την τραγωδία των Τεμπών. Ο ίδιος ζητά συγνώμη από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο (ακόμη και από το βήμα της Βουλής), ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να τον αποπέμψει τώρα ο πρωθυπουργός από την κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ναι στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα, αλλά... στηρίζει τον υπουργό!
Όλα άρχισαν όταν, μιλώντας στον Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, o υπουργός ανέφερε πως, “Όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια..” είπε ο Υπουργός.

Η αντίδραση Κασσελάκη

Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έγινε πανικός! Είχαμε σχόλια δηκτικά, αναρτήσεις προσβλητικών φωτογραφιών, αλλά και υποστηρικτές του υπουργού, που υπογράμμιζαν πως αναφερόταν στο θέμα της εξεταστικής και όχι σε αυτό καθ' αυτό το δυστύχημα.
Ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υπουργό Εργασίας:
"Υπάρχουν όρια. Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο όσοι ζουν στο μικρόκοσμό τους ενδιαφέρονται σήμερα για τα Τέμπη, είναι από τις πιο κυνικές και απάνθρωπες δηλώσεις που έχουν γίνει στην πολιτική Ιστορία του τόπου μας. [...] Η δήλωση Γεωργιάδη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα. Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει αμέσως τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του.
Διαφορετικά, προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης", δήλωσε μεταξύ άλλων.
Ακολούθησε... νέος γύρος αναρτήσεων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με τους υποστηρικτές του υπουργού να θυμίζουν το τι έγινε στο Μάτι, τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας σε πυρόπληκτους και τη δήλωση Πολλάκη για νεκρούς που "θολώνουν την εικόνα". Η ... άλλη πλευρά, επέμενε με χαρακτηρισμούς όπως "τσαρλατάνος", "ανάλγητος", "αλλαζόνας" -και άλλα τα οποία δεν γράφονται...

Οι συγνώμες του υπουργού

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε σβάρνα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ως και στο Θεσσαλονικιώτικο Status βγήκε, στην εκπομπή του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Βενιέρη, για να πει: «Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».
Λίγο αργότερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός έλεγε: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου η τηλεοπτική και ραδιοφωνική θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει και να έχω αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή τη διαστρέβλωση που για μικροκομματικούς λόγους θα έκαναν μετά βεβαιότητας την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων για τους οποίους υποτίθεται ότι σήμερα κόπτονται. Γιατί προφανώς εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη ούτε θα μπορούσα να το έχω πει. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να είχε πει κάτι τέτοιο. 
Ευχαριστώ δημόσια τον κύριο Δελατόλα, τον δημοσιογράφο που μου έκανε χθες την ερώτηση, για τη σημερινή του τοποθέτηση στον «REAL FM», ο οποίος είπε: «επειδή εγώ έκανα την ερώτηση στον κύριο Γεωργιάδη οφείλω να πω από την ίδια συχνότητα ότι ποτέ δεν είπε αυτό που του καταλογίζουν». Η ερώτηση ήταν ποια είναι η γνώμη μου για το αν πρέπει να γίνει προκαταρκτική ή εξεταστική για τα Τέμπη. Και αυτό που είπα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για αυτό, δηλαδή για ποιο;  Για τα Τέμπη;  Όχι.  Για τον πολιτικό καυγά.  Για την κλωτσοπατινάδα των πολιτικών, για την πολιτική μικροεκμετάλλευση, για το εμπόριο της τραγωδίας.  Για αυτό δεν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός".

Πλήρης κάλυψη από τον Παύλο Μαρινάκη

Θέση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:
"Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το ζήτημα αυτό, αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και πολύ μάλιστα και απασχολεί πάρα πολύ και τους πολίτες, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό, άλλωστε, το αποδεικνύουν και οι κινήσεις, οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης μετά από τις εξαγγελίες που άμεσα έκανε ο Πρωθυπουργός μετά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο οποίος Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών, ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων".
Ανακοίνωσε ότι "ως προς την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα ψηφίσει υπέρ, επιφυλασσόμενη για το περιεχόμενο της πρότασης και όσα λέει. Όμως, επειδή συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή στο πλαίσιο -και η διαδικασία συνολικά- της Εξεταστικής Επιτροπής και η διερεύνηση να ξεκινήσει, όπως λέει η πρόταση, από το 1997 και εντεύθεν".
Βεβαίως, έριξε και την μπηχτή στον Άδωνι ("πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών και τις διατυπώσεις τους,  γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος της παρερμηνείας και όπως θα είδατε και σήμερα, ο υπουργός το είπε αυτό και ανέλαβε και την ευθύνη για τη δήλωσή του, η οποία παρερμηνεύθηκε"), αλλά αμέσως μετά τον κάλυψε πλήρως:
"Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρχε σίγουρα και μία απόδοση του λόγου του διαφορετική. Το ξεκαθάρισε αυτό. Ξεκαθάρισε, όπως όλοι μας το πιστεύουμε αυτό, άπαντες, όχι μόνο εμείς στην Κυβέρνηση, στη Ν.Δ., νομίζω αυτό είναι κάτι που συμφωνούν όλοι, ότι προφανώς και μας απασχολεί το ζήτημα αυτό. Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε αυτή η τραγωδία. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις, αποκατέστησε αυτό το οποίο είπε και, νομίζω, έχει σημασία να προχωρήσει η συζήτηση, όπως και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και να δοθούν και οι απαντήσεις για τις διαχρονικές ευθύνες και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να συζητηθούν και θα συζητηθούν, όπως σας είπα".