Τα 7 μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας με μόνο μία Λέσχη Φιλάθλων ανά ομάδα.  Ο Υπουργός Αθλητισμού σε μία συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ανέλυσε τα επτά μέτρα που παίρνει η Πολιτεία για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού, Γιάννη Βρούτση, με τις ομάδες της Λίγκας και τους αστυνομικούς διευθυντές δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στην οποία έγινε εκτενή μνεία στα μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας. Σε μία συνέχεια όλων των ενεργειών και των δράσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού μίλησε για το πλέγα ενεργειών από πλευράς Κυβέρνησης σε νομοθετικό πλαίσιο και επίπεδο και μάλιστα δείχνοντας και τις κάρτες που έπρεπε.

Τα μέτρα αυτά (πλην της σύμβασης του Σεν Ντενί) είναι:

1) Μία Λέσχη ανά ομάδα και ανά έμβλημα και με ευθύνη της ΠΑΕ.

2) Ηλεκτρονική εποπτεία εγκαταστάσεων με τις κάμερες που εάν δεν λειτουργούν θα γίνονται ματς χωρίς κόσμο.

3) Το τρίτο είναι η αναμόρφωση της ΔΕΑΒ.

4) Η ενίσχυση των διοικητικών μέτρων.

5) Τα τρία επίπεδα ποινών και ποινές που φτάνουν έως και τις ποινές φυλάκισης και

6) Το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πάει σε ένα σύγχρονο τρόπο με το κινητό τηλέφωνο. Σήμερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα μεταβιβάζεται αλλά θα διασταυρώνεται.

7) Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η ρήτρα παρακράτησης χρημάτων από το Στοίχημα σε παραβατικές συμπεριφορές. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν μόλις ψηφιστούν και θα εφαρμόζονται σε πρώτη φάση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.