Κακοδιαχείριση από την απερχόμενη διοίκηση Μανδαλιανού καταγγέλλει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» τη στάση της διοίκησης Μανδαλιανού και υποστηρίζει ότι τίθεται εν αμφιβόλω η οικονομική επιβίωση του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρίδη, «όσο προχωρεί ο ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών του δήμου μας, τόσο επιβεβαιώνονται οι φόβοι για κακοδιαχείριση από την απερχόμενη διοίκηση». Υποστηρίζει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί «κάποιο σοβαρό έργο» στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου την τελευταία τετραετία, παρόλα αυτά, «είναι πολύ λιγότερα τα χρήματα που παραδίδει η απερχόμενη διοίκηση σε σύγκριση με αυτά που παρέλαβε, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της».

Φέρει ως παράδειγμα «το οποίο δείχνει ξεκάθαρα την κακοδιαχείριση της απερχόμενης διοίκησης αλλά και την αδιαφορία της για την πρόοδο του τόπου μας και το καλό του κοινωνικού συνόλου» τό ότι οι ανείσπρακτες οφειλές ανέρχονται σε πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, «στα οποία περιλαμβάνονται πολύ μεγάλων εταιριών», τα οποία «η απερχόμενη διοίκηση δε φρόντισε ή αδιαφόρησε ουσιαστικά να διεκδικήσει», με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του να κινδυνεύουν «να βρεθούν στον «αέρα» πολύ σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου μας, ακόμα και η ίδια η καθαριότητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία όλων μας».

Ο κ. Αλεξανδρίδης υποστηρίζει ότι η απερχόμενη διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού «παρά τις συγκεκριμένες επίσημες παρατηρήσεις του οικονομικού επιτελείου του Δήμου μας ότι μία μηδενική αύξηση στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών θα προκαλούσε ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ για το 2024, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά το τέλος ταφής απορριμμάτων, αποφάσισε να μεταφέρει στη νέα διοίκηση τις επώδυνες αποφάσεις για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Και αυτό ενώ η ίδια είχε εισηγηθεί αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 25%, ποσοστό που γνώριζε ότι ούτε και αυτό θα ήταν αρκετό».

Τέλος προαναγγέλλει ότι «οι όποιες πολιτικές ή μη ευθύνες θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, σε όσους με απερισκεψία αλλά και με επικίνδυνη αδιαφορία οδήγησαν τον Δήμο μας στο «χείλος του γκρεμού», κρατώντας επί τέσσερα χρόνια τις τύχες του στα χέρια τους» και υπόσχεται ότι «η νέα διοίκηση θα δώσει τον τιτάνιο αγώνα της, προκειμένου να φέρει τον Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης, με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».