Χιονίζει  από χτες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, το απόγευμα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας -αλλά και μέσα στην πόλη της Φλώρινας. 
Το χιόνι ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές ξεπερνάει τους 10 πόντους ενώ προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.
Το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές δείχνει κάτω από το μηδέν. Στη Φλώρινα το βράδι η θερμοκρασία ήταν στους -4 βαθμούς κελσίου ενώ λίγο πριν τις 8 το πρωί ήταν στους -2. Στη Σαμαρίνα η θερμοκρασία είναι στους -3, στην Καστοριά στους -1, στην Πτολεμαίδα στους -1, στην Κοζάνη στους 0 βαθμούς κελσίου, όπως και στα Γρεβενά.
Χθες το απόγευμα αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας σε:
Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 40 τόνων, από το 1ο έως το 40ο χλμ. 
Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας,  από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 40 τόνων, λόγω εργασιών ενίσχυσης της γέφυρας. 
Ε.Ο. Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής από το 19ο έως 28ο χλμ (Τ.Κ. Ανταρτικού), όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, εξαιρουμένων των εκχιονιστικών μηχανημάτων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. 
Ε.Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, από το 6ο  έως το 15ο χλμ και διοχέτευση της κυκλοφορίας δια μέσου της διαδρομής Επ.Ο. Φλώρινας – Νίκης έως την διασταύρωση με Άνω Κλεινές – Επ.Ο. «Ακρίτας – Ι/Κ Ακρίτας», όπου και επανέρχεται στην Ε.Ο.  Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής και αντίστροφα, για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών επέμβασης στο 11ο χλµ της Ε.Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), λόγω υποχώρησης τοίχου αντιστήριξης και καθίζησης του οδοστρώματος. (Τα προσωρινά μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας ισχύουν από 29-112023 και για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών). 
Με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία όλο το βράδυ:
Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης
Από το 15ο έως το 24ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας). 
Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Φλώρινας, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, μία ώρα αργότερα άρχισε η λειτουργία στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.