Ετοιμαστείτε για τα πιο κινηματογραφικά Χριστούγεννα  στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε Ολύμπιον και Αποθήκη 1 (Λιμάνι). Μάλιστα, τη γιορτή θα ανοίξει την Παρασκευή 22/12 ο... πολύ σκληρός για να πεθάνει Τζον Μακλέιν, που θα κεράσει το δικό του ποτό στο Πράσινο Δωμάτιο!
Οι διοργανωτές μας προσκαλούν στο «Ολύμπιον» και στο «Πράσινο Δωμάτιο» για να απολαύσουμε την ειδική χριστουγεννιάτικη προβολή της ταινίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», με πρωταγωνιστή τον πολυαγαπημένο Μπρους Γουίλις, αλλά και το ειδικό κοκτέιλ της βραδιάς John McClane, εμπνευσμένο από τον ήρωα της ταινίας.
Το διήμερο 26-27 Δεκεμβρίου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το πολυαναμενόμενο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, σε τέσσερις preview προβολές, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, λίγο πριν την προγραμματισμένη έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, την 1η Ιανουαρίου 2024.
Μη χάσετε την ταινία «Παραβατικοί» του Ροντρίγκο Μορένο, επίσημη υποψηφιότητα της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Η ταινία του Ρολφ ντε Χέερ «Η επιβίωση της ευγένειας», ένα αλληγορικό ταξίδι στο τέλος του κόσμου, σας περιμένει επίσης στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.
Τέλος, στις αίθουσες του Φεστιβάλ συνεχίζουν να προβάλλονται οι σπουδαίες ταινίες «Ζώνη ενδιαφέροντος», «Φόνισσα» και «Πεσμένα φύλλα».

Δυο λόγια για το μυθικό -πλέον- Die Hard

Βασισμένο στο μυθιστόρημα Nothing Lasts Forever του Ρόντερικ Θορπ, το Die Hard μάς σύστησε έναν από τους μακροβιότερους και πιο ακαταμάχητους action heroes όλων των εποχών. Ο Τζον ΜακΚλέιν του Μπρους Γουίλις, με το θρυλικό φανελάκι, το πονηρό μειδίαμα στο πρόσωπο και τις ατάκες που έγραψαν ιστορία, ξυπόλητος, λαβωμένος και μόνος εναντίον όλων, ενσαρκώνει έναν ήρωα του παλιού κόσμου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυγή μιας νέας και δυσοίωνης εποχής. Το Πολύ σκληρός για να πεθάνει, πέρα από τις σκηνές ανθολογίας, την καταιγιστική δράση και το σπαρταριστό χιούμορ, κρύβει μέσα τους μικρούς θησαυρούς που δεν γίνονται αντιληπτοί με την πρώτη ματιά.  

Παιχνιδίζοντας με τις συμβάσεις του είδους, το Die Hard αυτοσαρκάζεται και υπονομεύει μια σειρά από εξιδανικευμένα σύμβολα της ρηγκανικής Αμερικής, από τη στερεοτυπική θετική εικόνα των οργάνων της τάξης και του νόμου μέχρι την απεικόνιση των τρομοκρατών, σχολιάζοντας δηκτικά τον οικονομικό μετασχηματισμό, τις μεταβολές των ηθών και την κατάρρευση της ιδεολογίας που βιώνει η αμερικανική κοινωνία στο τέλος της ψυχροπολεμικής εποχής. Παγιδευμένος στον Nakatomi Tower, έναν γυάλινο νεό-νουάρ ναό της corporate απληστίας και της σύγχρονης αστικής αποξένωσης, ο Τζον ΜακΚλέιν υπερασπίζεται έναν κώδικα αξιών που αργοπεθαίνει, παλεύοντας παράλληλα να ξεπεράσει τις δικές του συντηρητικές καταβολές και να ξανακερδίσει τον έρωτα της ζωής του. Στην πορεία, σε ένα από τα πιο ευφάνταστα σεναριακά ευρήματα που μπορεί να βρει κανείς σε μπλοκμπάστερ περιπέτειες, θα αφήσει μια ακατάληπτη, μυστηριώδη, σχεδόν παγανιστική κραυγή. 

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Κοκτέιλ John McClane: 5 ευρώ
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: