«Θα επιμείνουμε στη μεταρρυθμιστική στρατηγική μας αξιολογώντας τις ανάσες του τόπου και όχι τις όποιες λαϊκίστικες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Παρασκήνιο» και την δημοσιογράφο Άννα Καραβοκύρη σχετικά με το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. 
Όπως επισημαίνει, επικαλούμενος την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, «όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά αλλοίωση της φυσιογνωμίας της, αλλά διεύρυνση της απήχησής μας» και προσθέτει: «Οι επιλογές και οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνονται στην πράξη. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, μια Παράταξη που κυβερνά είδε τα ποσοστά της, όχι μόνο να μην μειώνονται, αλλά και να αυξάνονται. Και όλα αυτά μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλούν».
Αναφερόμενος στα οφέλη για την οικονομία από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «θα είναι σημαντικά και θα φτάσουν στους πολίτες σταδιακά και έμμεσα. Θα μεταφράζονται κυρίως σε  περισσότερες δουλειές, καλύτερες αμοιβές και φθηνότερο δανεισμό». 
Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια ο Στ. Καλαφάτης αφού τονίζει ότι «απόφαση του Πρωθυπουργού και η θέση της Κυβέρνησης είναι η μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια», αναφέρεται στα μέτρα για τη βελτίωση των εισοδημάτων, υπογραμμίζοντας πως «ο νέος Προϋπολογισμός προβλέπει  παρεμβάσεις 2,5 δισ. ευρώ. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις».