Δεν δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ, παρά τις απουσίες (Ζίφκοβιτς, Τάϊσον), να κάνει «πάρτι» στην Καισαριανή απέναντι στην Κηφισιά την οποία «σκόρπισε» στους... «έξι ανέμους» και με το εμφατικό 6-0 έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο το 2023, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Super League μετά από 15 αγωνιστικές. 
Πριν συμπληρωθούν 35 λεπτά στην αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ είχε «καθαρίσει» με το δεύτερο σερί εκτός έδρας «τρίποντό» του, Κι όμως, η Κηφισιά, στο 0-1, είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να περάσει και μπροστά. Δεν το ΄κανε και το πλήρωσε.
Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς από το ξεκίνημά του οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.  Η «σεμνή τελετή» στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» ουσιαστικά τελείωσε στο 28΄, με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, που όπως και το πρώτο ήταν «προϊόν» της ποιότητας που διαθέτει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. 
Το ματς στη συνέχεια απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην «κατεβάζουν ταχύτητα» και σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση ό,τι ώρα επιθυμούσαν. 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής
Γκολ: - / 13' Κωνσταντέλιας, 28' Μπράντον Τόμας, 34' Ντεσπόντοφ, 52' Μουργκ, 72' Οζντόεφ, 80' Τσιγγάρας
Δοκάρια: - / 71' Σοάρες
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Πουλικίδης, Κωνσταντίνος Ψάρρης, Χασάν Κούλα, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ανδριανός, VAR Μανούχος - Νικολακάκης
Κίτρινες: 53' Τετέι / -
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Αγκμπενιένου (61΄ Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (60΄ Πρίτσας - 85΄ Πέιος), Βαφέας, Παπασάββας, Ματέους Σάντος (82΄ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς, Τετέι (61΄ Μπιφουμά)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τροστ, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (74΄ Μπαμπά), Οζντόεφ (74΄ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ (74΄ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα)