Τουλάχιστον δύο διαρρήξεις, σε εταιρίες της Καλαμαριάς, είχε διαπράξει σπείρα Ρομά από τους οποίους συνελήφθη ο ένας (19χρονος) και ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο δεύτερος (33χρονος), ενώ οι έρευνες για τους υπόλοιπους συνεχίζονται από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο της σπείρας, με συνεργούς τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο για να πηγαίνουν στους στόχους τους, του οποίου άλλαζαν συνέχεια το χρωματισμό (τοποθετούσαν έγχρωμα φιλμ) . Με τον τρόπο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο εταιρίες στην περιοχή της Καλαμαριάς κι έκλεψαν συνολικά 283.000 ευρώ.
Ο 19χρονος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, χθες (22-12-2023) στην περιοχή του Κορδελιού.
Το όχημα που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε (φωτογραφία πάνω).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των έτερων μελών της συμμορίας. Εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.