«Μην ανησυχείτε, θα κάνουμε τα πάντα εμείς», είπε, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με 65χρονο επιχειρηματία και τον 33χρονο γιο του, από την Κοζάνη, ο άγνωστος άνδρας που τους σύστησε 50χρονος υπάλληλος εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνον που «τα πάντα» κόστισαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και δουλειά δεν έγινε!
Οι δυο επιχειρηματίες, από το Μάρτιο του 2022 ως τον Σεπτέμβριο του 2023 προσπαθούσαν να πάρουν άδειες για να «περπατήσει» μια από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Κοζάνη. Ο 50χρονος υπάλληλος εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να βοηθήσει, αφού «ένας γνωστός» του μπορούσε να «καθαρίσει» τη δουλειά...
Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο άγνωστος άνδρας κι ο 50χρονος πήραν, σταδιακά, από τους δύο επιχειρηματίες, 528.761 ευρώ, πότε για να εκδώσουν κάποιο παράβολο, πότε για να πάρουν κάποια άδεια...
Το απόγευμα τις Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023, ο άγνωστος «καλοθελητής» επικοινώνησε και πάλι με τον 65χρονο επιχειρηματία και ζήτησε επιπλέον χρήματα. Ήταν η ώρα να αναλάβει δράση η αστυνομία. Έγινε καταγγελία στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κλείστηκε ραντεβού κι εκεί εμφανίστηκε ο 50χρονος υπάλληλος της εταιρίας ενέργειας για να πάρει τα χρήματα .
Οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Επίσης, κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο περιμένουν να «μιλήσει» και να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του άγνωστου συνεργού.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και απάτη κατ’ εξακολούθηση, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.