Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί, αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην εξόδιο ακολουθία του Αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.  Ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.
Ο Γιώργος Λυγγερίδης, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε από φωτοβολίδα που πέταξε 18χρονος στα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη. Πλέον, η κατηγορία κατά του 18χρονου μεταβάλλεται σε ανθρωποκτονία, τόσο για τον 18χρονο που ήδη έχει προφυλακιστεί ως βασικός κατηγορούμενος, όσο και για όποιον άλλον προκύψει ότι είχε άμεση σχέση με τη φονική επίθεση. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ταυτοποιηθεί και γενετικό υλικό του 16χρονου αδερφού του 18χρονου σε υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας.
Έπειτα από 20 ολόκληρες ημέρες ο αστυνομικός των ΜΑΤ που έδινε μάχη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας -μαζί με τους γιατρούς- για να κρατηθεί στη ζωή κατέληξε χθες Τετάρτη, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους, συναδέλφους του.
Στην Ελληνική Αστυνομία κηρύχτηκε τριήμερο πένθος, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη. Το τριήμερο πένθος ξεκίνησε από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.