Ο Περαστικός διάβασε ότι η συνάντηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, με το νέο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Σάκη Αρναούτογλου, έγινε "σε πολύ καλό κλίμα'. Αναρωτιέται για ποιον λόγο να μην είναι καλό το κλίμα σε μια τέτοια συνάντηση και πρέπει να επιβεβαιωθεί με δελτίο Τύπου.
Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Να θυμίζω ότι είναι ακριβώς αυτό το ίδιο κτίριο που τα μέλη της διοίκησης Μπουτάρη (από τα οποία αρκετά θα είναι από 1/1 μέλη της διοίκησης Αγγελούδη) ήθελαν να το... ισοπεδώσουν, ως άσχημο και ενεργοβόρο. Είναι, δε, αυτό το ίδιο κτίριο που -σωστά, βεβαίως- και η διοίκηση Μπουτάρη και η διοίκηση Ζέρβα, το χρησιμοποίησαν για τα πάντα: Από σεμινάρια ως Χριστουγεννιάτικα Μπαζάρ.

Είδε ο Περαστικός ότι από την ορκωμοσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα απουσίαζε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κι άκουσε και τα σχόλια για την απουσία αυτή, που δεν ήταν και τιμητικά για τον νυν δήμαρχο. Αντίθετα, είδε εκεί και τον... επερχόμενο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και θυμήθηκε τα βίντεο και τις φωτογραφίες κατά την προεκλογική περίοδο, όταν σύμπασα η Νέα Δημοκρατία έσπευδε να βάλει ένα χεράκι... Τότε ήταν που θυμήθηκε ότι δεν είχε παρατηρήσει τον περιφερειάρχη στο εκλογικό του Ζέρβα τη βραδιά του β γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Επειδή, όμως, είναι καλός άνθρωπος, είναι σίγουρος πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κάποια δουλειά είχε και γι αυτό δεν εμφανίστηκε.

Τέλος, διάβασε και ξαναδιάβασε ότι διμοιρία των ΜΑΤ αρνήθηκε να μεταβεί, για μέτρα τάξης, στο γήπεδο της Λεωφόρου κι ότι χρειάστηκε «άνωθεν εντολή» για να μεταβεί στη διατεταγμένη υπηρεσία. Προσεύχεται (ναι, καλά διαβάσατε) να είναι «υπερβολές του κιτρίνου τύπου», που έλεγε κι ο Δημήτρης Νικολαΐδης - ο γνωστός Ναυαρχούκος - στην αλήστου μνήμης ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής», γιατί, διαφορετικά, την επόμενη φορά που θα μπει διαρρήκτης στο σπίτι του, με το φόβο ότι το πλήρωμα του περιπολικού θα αρνηθεί να υπακούσει σε εντολή, θα γυρίσει πλευρό και θα κάνει ότι κοιμάται...

Καλό Σαββατοκύριακο

Γράφει ο Περαστικός