Στις φυλακές οδηγείται, αφού ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκισή του, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη μητέρα, το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι σε βάρος του αρχικά είχε σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο εισαγγελέας, όμως, αναβάθμισε τη δίωξη από πλημμέλημα σε κακούργημα κι άσκησε ποινική δίωξηγια ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόμνημα που κατέθεσε, ο 37χρονος υποστήριξε ότι τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα και δεν είχαν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά. Στη δικογραφία όμως, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται καταθέσεις συγχωριανών της άτυχης γυναίκας που επισημαίνουν πως κι άλλοι κάτοικοι είχαν ενοχληθεί από την επιθετική συμπεριφορά των ζώων.
Νωρίτερα σήμερα, η οικογένειά του δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ χθες η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης.
Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα από τις δαγκωματιές που δέχθηκε από τα τρία σκυλιά.