Ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε, απόψε, με 4-2 την Ελσίνκι στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων της Κόνφερενς Λιγκ, κατέκτησε άλλο ένα ρεκόρ: Είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που, στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης συγκεντρώνει 16 βαθμούς, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι παιχνίδια! Ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί, αφού η επόμενη ελληνική ομάδα θα πρέπει να πετύχει το απόλυτο: Έξι νίκες σε έξι παιχνίδια...
Γιατί ασχολούμαστε με το ρεκόρ κι όχι με το παιχνίδι; Μα επειδή από την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει έναν στόχο που, το καλοκαίρι, φαινόταν μακρινός και δύσκολος: Είχε περάσει στους 16 της διοργάνωσης, αποφεύγοντας το γύρο των 32, ως πρώτος στον όμιλό του.
Αυτός ο πρώτος μπήκε, απόψε, στο γήπεδο, με την Ελσίνκι που έψαχνε την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων. Ήταν μάλλον φυσικό το αποτέλεσμα, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανης, όμως θα αρκούσε ένα λάθος, μια ολιγωρία, για να χαθεί το παιχνίδι. Κι έτσι προηγήθηκε η Ελσίνκι μέσα στην Τούμπα. Απέδειξε ότι είναι μια καλογυμνασμένη ομάδα, με πεισματάρηδες παίκτες, που είναι μαθημένοι να παίζουν ως το 90... Απλά  ΠΑΟΚ, πλέον, βγάζει αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο, χάρη στην ποιότητα των παικτών του.
Πλέον, ο Δικέφαλος περιμένει το... πρωτάθλημα, αφού για να ξαναπαίξει στην Ευρώπη θα πρέπει να βάλουμε για καλά τα κοντομάνικα...
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο:  Τούμπα
Γκολ: 37' Οζντόεφ, 47' Κωνσταντέλιας, 53' Τοΐβιο (αυτ.), 85' Μουργκ / 6' Ραντούλοβιτς, 90+2' Χετεμάι (πέν.)
Δοκάρια: 14' Μιχαηλίδης / -
Διαιτητές: Γιόργκι Κρουασβίλι, βοηθοί Λέβαν Βαραμισβίλι, Ζάζα Πίπια, 4ος Αλέκο Απτσιαούρι (Γεωργία), Video Assistant Referee Σέζαρ Σότο Γκράντο -  Assistant Video Assistant Referee Εντουάρτο Πριέτο Ιγκλέσιας (Ισπανία)
Κίτρινες: 35' Τρόοστ-Εκόνγκ / 21' Χόστικα
Κόκκινες - / - 
Οι συνθέσεις:  
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72’ Βιεϊρίνια), Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72’ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (80’ Τζίμας).  
Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μάενπαα, Τοϊβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάινεν, Σοϊρι, Κανελλόπουλος (66’ Κουασιβί-Μπενισάν), Λίνγκμαν (80’ Παάνανεν), Κέσκινεν (66’ Ολίλα), Χόστικα (66’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (66’ Ολουσάνια), Μπαντέ.