Συνάντηση με τον νέο αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας, δημοτικών κοινοτήτων και γειτονιών του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Τσιαπακίδη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής. 
Τη συνάντηση φιλοξένησε στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του φορέα λειτουργίας λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Κωτσόπουλος.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα του παραεμπορίου. Στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν μερικές από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές στις οποίες το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο.
Oπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών και πολιτών, οι παράνομοι πωλητές τοποθετούν τους πάγκους τους στις παρυφές και περιμετρικά των λαϊκών αγορών. Διαθέτουν προς πώληση διάφορα προϊόντα ακόμη και τρόφιμα των οποίων την προέλευση κανείς δεν γνωρίζει. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης ασυλίας είναι να προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στους νόμιμους πωλητές. 
«Την ώρα που ο τζίρος μας έχει περιοριστεί εξαιτίας της ακρίβειας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση», ανέφερε ο κ. Δερετζής.
Παράλληλα ζημιωμένο βγαίνει και το Ελληνικό κράτος αφού οι παράνομοι πωλητές δεν αποδίδουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. Και φυσικά και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αφού δεν εισπράττουν το ανταποδοτικό τέλος.   
Από την πλευρά του ο κ. Κωτσόπουλος επισήμανε, ότι στόχος είναι η προστασία του εισοδήματος των νόμιμων πωλητών και φυσικά η ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού. 
Ο κ. Τσιαπακίδης συμφώνησε απόλυτα με τις τοποθετήσεις αυτές προσθέτοντας, ότι το παραεμπόριο θα χτυπηθεί στη ρίζα του. 
«Πρόθεση μας είναι να συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να εξαλειφθεί», είπε χαρακτηριστικά.
Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως συζητήθηκε και η λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς, που όπως είναι γνωστό, θα λειτουργήσει στη οδό «Κώττα Ρούλια». Πλέον απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες τεχνικής φύσης προκειμένου σύντομα να γίνουν τα εγκαίνια της.