Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Μπροστά στις κάμερες διεμείφθη ο εξής διάλογος:
Σακκεραλοπούλου: Κύριε πρόεδρε σας καλωσορίζω στην Αθήνα
Ερντογάν: Σας ευχαριστώ πολύ, είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που βρίσκομε στη Αθήνα μετά από 6 χρόνια
Σακκεραλοπούλου: Τα τραγικά συμβάντα που συνέβησαν στις χώρες μας έδειξαν πως το αίσθημα αλληλεγγύης και το αίσθημα ανθρωπιάς ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την εδραίωση ενός κλίματος και εδραίωση συνεργασίας και αποφυγή εντάσεως στις διμερείς μας σχέσεις
Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για την ειρήνη το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Εχοντας επίγνωση ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις είναι σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα. Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια πιστεύω πως αντανακλά αυτό το θετικό κλίμα.
Διαβιβάζω τις ευχές μου στο φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία.
Και πάλι καλώς ήρθατε κύριε πρόεδρε.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν πήρε το λόγο είπε ότι η επίσκεψή του «θα αποτελέσει ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας Ελλάδας» και συμπλήρωσε ότι «θα συζητήσουμε ποια βήματα έχουμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς και κατέληξε λέγοντας ότι «Θα μιλήσουμε με λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να βλέπουμε το ποτήριο μισογεμάτο».