Συνεδρίασε σε Ολομέλεια η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με θέμα την αναπλήρωση των θέσεων Συντονιστή και Αναπληρώτριας Συντονίστριας του οργάνου μετά τις παραιτήσεις Κώστα Αμπατζά και Μίλτου Οικονόμου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος υπήρξε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος όπου ανέδειξε ομόφωνα με συναίνεση, τους Βασίλη Μπουλούκο στην θέση του Συντονιστή και Θωμαϊδα Μανδραλή στην θέση της Αναπληρώτριας Συντονίστριας.
Ο κ. Μπουλούκος είναι ιδιώτης γιατρός από την ΟΜ Τούμπας και θεωρούνταν ότι συμμετείχε στην τάση των παλιών προεδρικών. Γιατρός στο Ιπποκράτειο είναι και η κ. Μανδραλή από την ΟΜ Πλατείας Δημοκρατίας, στέλεχος από τη νεότερη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ όπου στις εκλογές φέρεται να υποστήριξε την Έφη Αχτσιόγλου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια κοινοτική σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα.
Για την θέση του συντονιστή, υποψηφιότητα έβαλε και ο Χρήστος Δουΐτσης, πρώην συντονιστής του οργάνου, όμως τέθηκαν θέματα καταστατικού καθώς είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής με αποτέλεσμα να αποσύρει τελικώς την υποψηφιότητά του. Ομοίως απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο Βασίλης Ανανιάδης.
Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να συμπληρώσει την Γραμματεία της και να προγραμματίσει την δράση της Νομαρχιακής Οργάνωσης, για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, μέχρι το Συνέδριο του Κόμματος.