Σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται σήμερα έργα.
Αναλυτικά:

Στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ10 (Κωνσταντινουπολίτικα) και (Α/Κ) Κ6 (Νεάπολης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς δυτικά (ρεύμα πορείας προς Καβάλα-Κατερίνη) και συγκεκριμένα: Θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, μεταξύ των προαναφερόμενων Ανισόπεδων Κόμβων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων, από τη διασταύρωση  Πλαγιαρίου έως τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό προς τα Τσαΐρια (στο ύψος των εγκαταστάσεων του σούπερ μάρκετ “DISCOUNT”) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.  Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από σήμερα  Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 8  Δεκεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ.  και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής δένδρων και επί του παράπλευρου οδικού δικτύου (οδός Θεσσαλονίκης), στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καρδίας, στα εξής οδικά τμήματα: 
- Από τη Χ.Θ. 21+800 έως τη Χ.Θ. 23+000, τμηματικά, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας (ΛΕΑ), στην κατεύθυνση προς  τα Νέα Μουδανιά.
- Επί του παράπλευρου οδικού δικτύου, εντός της Δημοτικής Ενότητας Καρδίας, τμηματικά με κατάληψη του ερείσματος της οδού, δεξιά, στην κατεύθυνση προς το κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ήλιου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού, για την εκτέλεση των εργασιών, είναι σχετικά μικρός.

Στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, στον ισόπεδο κόμβο του Αγίου Αθανασίου και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο για απόσταση περίπου 200-250 μέτρων. Οι εργασίες θα εκτελεστούν ως εξής: Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε κάποιο από τα ανωτέρω τμήματα. Αύριο, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας μετά τον κόμβο του Αγίου Αθανασίου για περίπου 700-800 μέτρα. Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν κατά τις παραπάνω ημέρες από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έργα πραγματοποιούνται, ακόμη:

Σε τμήμα της εθνικής οδού Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στην Πιερία, όπου εκτελούνται έργα συντήρησης – αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων στη σήραγγα Τ2.
Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς και στις δύο κατευθύνσεις (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη), τα εξής χρονικά διαστήματα:
- Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 κατά τις ώρες από 07.00 έως 21.00
- Αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 κατά τις ώρες από 07.00 έως 19.00.
Επίσης για τα ίδια χρονικά διαστήματα θα ισχύει και αποκλεισμός της εισόδου προς τη χοάνη του πλευρικού σταθμού διοδίων Πλαταμώνα στον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Ευαγγελισμού –Λεπτοκαρυάς.