Εμφανίζονταν ως συντηρητές ασανσέρ, ή ηλεκτρολόγοι κι έτσι κατάφερναν να μπαίνουν σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης και να τα… ελαφρώσουν από διάφορα τιμαλφή, αλλά και μετρητά.
Ο λόγος για δυο νεαρούς οι οποίοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολιών και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να μπουν σε δύο σπίτια με αυτόν τον τρόπο και να κλέψουν διάφορα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο ερευνών σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν συνολικά έξι περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων και συνέλαβαν επτά άτομα (μεταξύ αυτών και τους δύο δήθεν… συντηρητές). Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές, μια υπεξαίρεση και μια περίπτωση αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 13-10-2021 έως 01-07-2022, σε περιοχές του κέντρου πόλης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά συμπολιτών μας.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.