Αλλαγή στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Με τον τίτλο «αποτύχαμε» υπογραμμίζουν ότι και το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και η θέληση των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα για την μη εμπαίδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες είναι «αλλού».
Στην ανακοίνωσή της, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά που απασχολούν την επικαιρότητα και αφορούν εγκλήματα, πολλές φορές μάλιστα στυγερά,  η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι «κυκλοφορεί, πλέον, ως ανέκδοτο μεταξύ των αστυνομικών, ότι αντί η αστυνομία να φροντίσει με αποφασιστικότητα και διορατικότητα να αφοσιωθεί στη πρόληψη της εγκληματικότητας, με το σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό και την κατάλληλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αυτή θέτει ως μοναδική προτεραιότητα? και αναλώνεται αποκλειστικά στο πώς θα δικαιολογήσει την εκάστοτε «στραβή» που έκατσε στη «βάρδια»…»
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας ρωτούν και απαντούν: «Τι και ποιος φταίει; Φταίει η νομοθεσία; Όχι, δε φταίει η νομοθεσία... η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής! Φταίει ο αριθμός των αστυνομικών; Όχι, δεν φταίει ο αριθμός των αστυνομικών... οι υπάρχοντες αστυνομικοί επαρκούν! Φταίει η απροθυμία των αστυνομικών; Όχι, δεν υπάρχει απροθυμία αστυνομικών... οι αστυνομικοί και θέλουν και μπορούν να επιβάλλουν την τάξη!»
Παραθέτουν μια σειρά από τα πρόσφατα γεγονότα, όπως η γυναικοκτονία στην Καλαμαριά, η εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι, η δολοφονία του 32χρονου κουνιάδου που βίαζε και εκβίαζε την ανήλικη κόρη του δράστη, την παιδοκτονία στο Μακροχώρι Ημαθίας για να υποστηρίξουν:
«Κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να προβείτε σε αλλαγές, αρχής γενομένης με τα πρόσωπα. Να είστε βέβαιοι ότι οι λοιποί Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν συναίσθηση της επιτακτικής ανάγκης εφαρμογής αλλαγών και προτίθενται, στο σύνολο τους, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου»!