Αποσύρθηκε, το μεσημέρι, από την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης, η διάθεση κτιρίου που βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπου γίνεται η ανάπλαση, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, για να λειτουργήσει εκεί Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό – Διοικητικό Κέντρο.
Το αίτημα είχε υποβληθεί προεκλογικά, από τον μητροπολίτη Βαρνάβα. Μάλιστα, αίτημα στάλθηκε και στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕθΑ), καθώς υπάρχουν ακόμη θέματα με τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου.
Το θέμα εισήχθη στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, όμως, μετά από αντιδράσεις, ο νέος δήμαρχος Παύλου Μελά, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, το απέσυρε.
Το συμβούλιο καλούνταν να αποφασίσει για την παραχώρηση «του κτιρίου της Ταξιαρχίας το οποίο βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Παύλου Μελά και σύμφωνα με την έκθεση σύνταξης κτιριολογικού προγράμματος έχει συνολικό εμβαδόν 498 m2 συμπεριλαμβανομένων και των ημιυπαίθριων χώρων, ώστε να στεγάσει το Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό- Διοικητικό Κέντρο.  Από πλευράς της υπηρεσίας δεν υπήρχε ούτε θετική, ούτε αρνητική πρόταση.
Όσον αφορά το αίτημα της Μητροπόλεως, αυτό είχε κατατεθεί το Σεπτέμβριο του 2023 προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το ΤΕΘΑ, απάντησε θετικά από τον Οκτώβριο (τρεις μέρες πριν τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών). Μάλιστα, το ΤΕΘΑ έκανε έκκληση προς το δήμο «για την άμεση εκδήλωση όλων των αναγκαίων ενεργειών», με σκοπό «την ικανοποίηση του υπόψη αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως».
Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά διαμαρτυρήθηκε εγγράφως σηκώνοντας τους τόνους κατά του νέου δημάρχου, όμως ο Δημήτρης Ασλανίδης απάντησε με την απόσυρση του θέματος:
«Με νωπή ακόμη την λαϊκή εντολή από τους δημότες του Δήμου Παύλου Μελά και μόλις είκοσι ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων, είναι το λιγότερο άστοχο να γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις, αποφάσεις και προνομιακή μεταχείριση αιτημάτων, από όποιον και αν προέρχονται. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι αφορά σε ενέργειες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Η νέα διοίκηση του Δήμου γνωρίζει και θα διαφυλάξει στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον και θα λάβει τις βέλτιστες αποφάσεις σχετικά με την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου. Συγχρόνως, λαμβάνει σοβαρά όλες τις κατατεθειμένες στη δημόσια σφαίρα απόψεις και θα προβεί σε ορθολογικές σταθμίσεις.  Ως εκ τούτου θεωρήθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί το συγκεκριμένο θέμα από την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης, το οποίο εισήχθη λόγω υπηρεσιακής συνέχειας», δήλωσε.