Σταθμευμένα αυτοκίνητα έβαζε στο στόχαστρο συμμορία Ρομά διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 43, 19, 27 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Η εξάρθρωση της συμμορίας άρχισε στις 19-01-2024, όταν οι τρεις τελευταίοι, με όχημα το οποίο είχε μισθώσει ο 43χρονος, προσέγγισαν σταθμευμένο φορτηγάκι επί της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας και αφού έσπασαν το πίσω τζάμι της πόρτας, έκλεψαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, καθώς και τσάντα που περιείχε 26.450 ευρώ. 
Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο οδηγός του σταθμευμένου οχήματος και ειδοποίησε άμεσα την Άμεσο Δράση. Έτσι, λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας βρέθηκαν όλα τα κλεμμένα, εκτός των χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο.
Χθες, Σάββατο 20-01-2024, το πρωί, στην περιοχή των Διαβατών, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Τμημάτων Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και Θέρμης, εντόπισαν στην ίδια περιοχή και συνέλαβαν τον 19χρονο.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ηλεκτρικά εργαλεία χειρός.
Η έρευνα της αστυνομίας έβγαλε κι άλλον λαγό: Προέκυψε πως τα τρία άτομα (19, 27 και 28 ετών), στις 19-01-2024, διέρρηξαν άλλα δύο Ι.Χ., που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή της Θέρμης και του Αεροδρομίου Μακεδονία και από τα οποία έκλεψαν δύο τσάντες, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, χρυσή αλυσίδα λαιμού και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών, αλλά και την περίπτωση να ενέχονται και σε άλλες διαρρήξεις.