Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι της περιοχής Διοικητηρίου σήμερα το μεσημέρι, όταν, περνώντας μπροστά από το κτίριο που στεγάζονται μια σειρά από υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) διαπίστωσαν πως τα πλατάνια... δεν υπήρχαν πια.
Συνεργεία τα κούρεψαν με τέτοιο τρόπο που έμειναν μόνον οι κορμοί! Έκοψαν όλα τα κλαδιά από το σημείο όπου ξεπετάγονταν από τους κορμούς!
Μέλη του του Δικτύου για πράσινο – SOSε τα δέντρα, που είχαν οργανώσει και τις διαμαρτυρίες για το «άγαρμπο» κλάδεμα των δένδρων από τους δρόμους της πόλης πριν την αλλαγή διοίκησης στο δήμο, δήλωσε πως εργάτες ενημέρωσαν ότι κατά τις εργασίες δεν υπήρχε δασολόγος - γεωπόνος κι ότι στο κλάδεμα δεν εμπλέκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Από πηγές του υπουργείου έγινε γνωστό ότι ακολουθήθηκε η νομότυπη διαδικασία που υπάρχει κάθε φορά όταν κλαδεύεται ένα δένδρο από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου που ασχολείται με αυτά τα θέματα, ούτως ώστε την άνοιξη να βλαστήσουν και πάλι.
Η εικόνα, πάντως, μόνο ενθαρρυντική δεν είναι για το τι θα γίνει την άνοιξη.