Ένας 39χρονος συνελήφθη την ώρα που… πραγματοποιούσε τη δική του ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας!
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος αναζητούσε αρχαία σε διάφορες τοποθεσίες και, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (18-01-2024) το απόγευμα, τον έπιασαν «στα πράσα» να να διερευνά το έδαφος, με χρήση ανιχνευτή μετάλλων να σκάβει, σε διάφορα σημεία μ’ ένα φτυάρι. Μάλιστα, είχε στην κατοχή του μεταλλική λαβή αγγείου που μόλις είχε ανασύρει από το έδαφος.
Στο σπιτι του, σε χωριό της Καβάλας και στο πατρικό του, βρέθηκαν 11 χάλκινα αρχαία νομίσματα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου και 14 αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Κατασχέθηκαν ο ανιχνευτής μετάλλων, ακουστικά και το φτυάρι που χρησιμοποιούσε ο δράστης και θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας ως πειστήρια, ενώ τα, συνολικά, 26 ανευρεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας για αρχαιολογική, ιστορική και εμπορική εκτίμηση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων, θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.