Τον σεβασμώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, στο «ΔΑΜΟΥΛΑΚΕΙΟ» Δημαρχιακό Μέγαρο Αμπελοκήπων, υποδέχτηκε, σήμερα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. 
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας των Αμπελοκήπων (1934-2024), την εβδομηκοστή επέτειο από την ίδρυσή του σε Δήμο και την συνένωσή του το 2011 με το γειτονικό Δήμο Μενεμένης. Επίσης ανέφερε και την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως. 
Ο κ. Κυριζογλου μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο τον οποίο γνώρισε ως Μητροπολίτη Προύσης όταν ο ίδιος διατελούσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του στο Δήμο και εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια προς στο Δήμαρχο και ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Η δική μας σχέση δοκιμάστηκε σε δύσκολα χρόνια, ήμουν απλά ένας Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ο κ. Κυρίζογλου μεταξύ όλων των άλλων ευεργεσιών που ήταν πράγματι υποστηρικτής της εκκλησίας, όχι μόνο της τοπικής εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως εκφράζοντας το πραγματικά οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Προστρέχατε και προστρέχετε και είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθήσετε και στο μέλλον να το κάνετε σε κάθε ανάγκη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ακόμη και εκτός Ελλάδος». 
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κυρίζογλου χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο την ειδική έκδοση του Νόμου «περί συστάσεως των Δήμων» (1834), ενώ έλαβε από αυτόν μία εικόνα του Χριστού ως Σπορέα και μία έκδοση για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1922-2022). 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αθανάσιος Παπαγεωργιου και αντιδήμαρχοι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. 
Προηγήθηκε επίσκεψη του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στη δομή του Φάρου του Κόσμου στην συνοικία Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.