Ως το αργότερο τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε κάτι ακόμη και σήμερα, θα προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Φαίνεται πως η πλήρης ακινησία στο θέμα της οπαδικής βίας είναι αυτή που οδηγεί στις "μικρές και στοχευμένες αλλαγές", όπως διαρρέει από το Μαξίμου, καθώς θα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτό που θα «πληρώσει το μάρμαρο», καθώς είναι και τα συνεχή περιστατικά ένοπλης βίας που προβληματίζουν ιδιαίτερα. Και, καθώς η ακρίβεια είναι ένας τομέας που... δεν κερδίζονται ούτε οι εντυπώσεις, οι αλλαγές θα γίνουν αλλού.
Οι πληροφορίες θέλουν αντικατάσταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με τον σημερινό Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τον διαδέχεται. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.
Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το ενδεχόμενο να αλλάξουν αρκετά στον εμβολιασμό των ειδικών ομάδων πληθυσμού, φαίνεται να φέρουν τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείου Υγείας. Τη θέση του, στο υπουργείο Εργασίας ακούγεται ότι θα πάρει ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επιστρέφει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ την ίδια ώρα ακούγονται τα ονόματα των Κώστα Τσιάρα και Βασίλη Σπανάκη. Δεν αποκλείονται, ακόμη, μικρές αλλαγές στο υπουργείο Εσωτερικών.
Γράφει ο Περαστικός