Με επιπλέον 75 νέους οδηγούς ενισχύεται από σήμερα το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ. Είναι οι πρώτοι από τους, συνολικά, 150 που μπαίνουν, πλέον, στα δρομολόγια, δίνοντας την ευκαιρία στον Οργανισμό να αυξήσει τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη.
Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς εργάζονταν, προηγουμένως, στις γραμμές των ΚΤΕΛ που καλύπτουν μεταφορικό έργο του ΟΑΣΘ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Σύμφωνα με το makthes.gr, ο πρόεδρoς της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, φέρεται να δήλωσε: «Δεν φτάνει που με φορτώνουν συνεχώς με νέες γραμμές, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, και μάλιστα στο 1/3 του κόστους σε σχέση με αυτό του ΟΑΣΘ, μου παίρνουν τώρα και τους οδηγούς».
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Ταγγίρης διαβεβαίωσε μιλώντας στον Status FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ότι το 2024 θα είναι μια θετική χρονιά τόσο για τον ΟΑΣΘ όσο και για τους επιβάτες. Επισήμανε ότι σύμφωνα με πρόγραμμα του Οργανισμού, 295 λεωφορεία είναι στους δρόμους της πόλης σήμερα.
Ο κ. Ταγγίρης σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες δικαιούνται καλύτερες συγκοινωνίες δουλεύουμε γι’ αυτόν τον στόχο και πιστεύω ότι θα το κατακτήσουμε» και παράλληλα ανακοίνωσε ότι «Στα μέσα του Μαρτίου θα παραλάβουμε 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα δώσουν μια ανάσα στην πόλη».
Με την πρόσληψη των 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ θα είναι πλέον δυνατό να βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης περισσότερα από τριακόσια αστικά λεωφορεία, τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας. Εξήγησε πως ήδη από τα 240 με 250 οχήματα που κυκλοφορούσαν, πλέον βγαίνουν 290 με 295.
Σημείωσε ωστόσο πως είναι μεν μια βοήθεια, μια βελτίωση όχι όμως και η λύση στο πρόβλημα καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 400 οδηγοί και 368 λεωφορεία. Ο κ. Δήμκας ανέφερε ακόμη ότι έχει βοηθήσει πολύ η αστυνόμευση στην πόλη και ειδικότερα στις λεωφορειολωρίδες.
Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις που υπογράφουν οι νέοι οδηγοί με τον ΟΑΣΘ είναι 8μηνες, όμως, από ό,τι φαίνεται, ευελπιστούν πως, με συνεχείς ανανεώσεις, θα καταφέρουν να προσληφθούν από τον Οργανισμό με σχέση εργασίας επ' αόριστον.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε, ακόμη, πως το Μάρτιο του 2024 ο οργανισμός θα παραλάβει 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία, όπως είπε, θα δώσουν συγκοινωνιακές ανάσες στην πόλη.